Riješite se hemoroida zauvijek! Recept domaće masti za liječenje hemoroida

Hemoroidi su jedno od najrasprostranjenijih oboljenja. Prema statističkim podacima od hemoroida pati 12% stanovništva. Podjednako se javljaju i kod žena i kod muškaraca.

Možete da postignete visoki efekat liječenja hemoroida (šuljeva) receptima tradicionalne medicine. Ako to radite u kućnim uslovima regularno, sa ciljem oslobađanja od bolesti, moguće je postići pozitivne rezultate.

Donosimo vam recept efikasne domaće masti za liječenje hemoroida, koja se brzo priprema, a pomogla je mnogim ljudima osloboditi se od ove neprijatne bolesti.

Recept domaće masti za liječenje hemoroida

Za pripremu ove masti potrebno je:

– 1 supena kašika meda
– 10 gr isitnjenog propolisa
– 50 ml bilo kojeg biljnog ulja
– 50 gr kvalitetnog pčelinjeg voska

Priprema masti:

1. Kašiku meda pomješajte sa 1o gr isitnjenog propolisa. Smjesu izgnječite drvenom kašikom ili manjom varjacom u staklenoj ili emajliranoj posudi, do nastanka homogene smjese. Prije upotrebe, propolis drzite nekoliko sati u frizideru, da se stvrdne. Na taj nacin lakse ga je usitniti.

2. U drugi emajlirani sud naspite 50 ml biljnog ulja i dodajte 50 gr pčelinjeg voska. Stavite na tihu vatru i dovedite do ključanja. Kad smjesa prokuha, sklonite sa
vatre i ostavite da se malo ohladi.

3. U prohladjeno (do 60-70 stepeni) ulje dodajte smjesu meda i propolisa i sve dobro promješajte.

4. Vaša domaća mast za lijecenje hemoroida je gotova! Mast čuvajte u staklenoj teglici u frizideru.

Kako upotrebljavati ovu mast

1. Komadić gaze umočen u ovu mast stavljajte u anus svako veče. Ostavite da djeluje cjelu noć. Ujutro izvadite.

2. Ili napravite male čepiće od ove masti. Pre upotrebe, stavite njih u zamrzivac na dvadesetak minuta, da se stegnu. Prije odlaska na spavanje, stavljajte čepiće u anus.

Proceduru raditi svako veče, do potpunog ozdravljenja.

Prije svakog postupka dobro se operite !

Prije nego što započnete samostalno liječenje hemoroida, treba da bolest dijagnostikuje gastroenterolog. Nakon potvrde dijagnoze hemoroida (važno je isključiti maligno oboljenje debelog crijeva), možete da liječite ovu bolest sa ovom mašću ili drugim prirodnim lekovima za liječenje hemoroida.

Izvor: narodnilijek

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *