Izliječite kašalj i bronhitis sa listom kupusa i medom

Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina borbe sa kašljem je list kupusa sa medom, ovo je “zlatno” sredstvo protiv kaslja, piše portal uspesnazena.com!

Za ovo liječenje ne postoji uzrasna ograničenja, podjednako je efikasan, kako za malu djecu, tako i za odrasle ljude.
Da biste započeli liječenje, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med.

Evo šta treba da uradite:

Polako odvojte jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Zatim jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi. Preko kupusa staviti najlonsku kesi i umotava se šalom ili peškirom. Poželjno je da se stvlja pred spavanje.

Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispira mjesto gdje je bio oblog, i sve što je on izvukao.
Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već poslije prve procedure. Liječenje se sprovodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamijenjivati sa toplim ricinusovim uljem.

Izvor: uspesnazena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *