ISPRAVKA (PAŽNJA): Ako jedete limun na ovaj način ne možete se zaštiti od raka, depresije i suvišnih kilograma!

Na portalu prirodnisvijet.com objavljeno je 8.01.2023. godine objavljen je članak sa naslovom” JEDINO OVAKO DOBIJATE NJEGOV MAKSIMUM: Jedite limun na ovaj način i zaštitite se od raka, depresije i suvišnih kilograma!”. Nakon što je raskrinkavanje.ba utvrdilo prenošenje lažne vijesti izvršili smo ispravke u tekstu.

U prethodnom tekstu se govorilo kako je limunova kora mnogo zdravija nego njegov sok i kako su “naučnici” otkrili da kora limuna može značajno da poboljša imunitet, a sadrži materije koje sprječavaju rak, regulišu holesterol, liječe infekcije i izbacuju parazite i bakterije iz tijela. Nažalost tvrdnje koje smo iznjeli u prethodnom tekstu nisu tačne jer nijedna naučna istraživanja nisu pokazala do sad da smrznuti limun može pomoći u liječenju raka. Takođe ne postoji nijedna tvrdnja koja može dokazati sa sigurnošću da limun pomaže kod dijabetesa i da ga liječi, isto važi i za gojaznost.

OVE TVRDNJE NISU ISTINITE I MOGU BITI OPASNE !

Izvinjavamo se našim čitaocima što smo ih doveli u zabludu ,a zahvaljujemo se raskrinkavanje.ba što nam je ukazalo na grešku. 

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *