NE BACAJTE ISKORIŠTENU KESICU ČAJA: Neprocijenjivi su dodatak za ČIŠĆENJE KUĆE, zdravlje biljaka, a ovaj TRIK će vas ODUŠEVITI

Za mnoge ljude vrećica čaja je smeće, koje bez razmišljanja bacaju u smeće

U međuvremenu, čak i nakon kuHanja, i dalje se može koristiti. Jedan trik je da ga okačite na radijator ili kvaku. Zvuči iznenađujuće, ali efekat će vas oduševiti. Ovaj trik je posebno koristan zimi.

U toplim danima pijemo uglavnom vodu, ali kada zahladi volimo tople napitke. Uglavnom pravimo čajeve. Nakon što popijete topli napitak, okačite vrećice na radijator ili kvaku, a evo i zašto.

Ispostavilo se da korišćene vrećice čaja imaju mnogo iznenađujućih upotreba. VJerovatno je najpoznatiji po upotrebi kao oblog za umorne, nadražene ili natečene oči. Donosi trenutno olakšanje i vraća svježinu izgledu. Još bolji efekat možete postići kada ga stavite u frižider na neko vreme. Takav hladan oblog je ponekad kao spas.

 

Okačite vrećicu čaja na radijator

Zašto? Odgovor bi vas mogao iznenaditi. Ako ga natopite svojim omiljenim eteričnim uljima, djelovat će kao prirodni osvježivač zraka. Miris će se osloboditi svaki put kada se vrata otvore i zatvore. A ako ga stavite na radijator, biće još bolje. Toplina će pojačati prijatan miris. Jednostavno, jeftino i u duhu nultog otpada. Vrećica čaja okačena na radijator ili kvaku možda ne izgleda baš estetski, ali lijepo miriše u cijeloj prostoriji. CIJena ovakvog osveživača je bukvalno par dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *