PAŽLJIVO POGLEDAJTE DIO IZMEĐU NOŽNIH PRSTIJU: To može da vam spasi život, EVO NA ŠTA UPOZORAVA (FOTO)

Možda mislite da je higijena u pitanju, ali radi se o nečemu mnogo opasnijem… Prostor između prstiju na nogama često ostaje zanemaren, zato što je daleko od naših očiju. Međutim, može da bude jako opasno ako taj prostor ne pregledamo redovno. Evo i zašto.

Vjerovatno ste pomislili da su higijenski razlozi u pitanju. Naravno, u pravu ste, treba voditi računa o higijeni svakog dijela tela, pa čak i onog najudaljenijeg i skrivenog. Ali postoji jedan još važniji razlog. Prostor između prstiju na nogama potrebno je s vremena na vreme pregledati iz zdravstvenih razloga.

Svima vam je poznato da neki mladeži mogu da budu potencijalni rak, odnosno melanom. Taj rak nije nikakav veliki problem ako se primjeti na vrijeme i interveniše, što nije nikakav problem kad je na otkrivenom dijelu tijela, ali kad je daleko od očiju, može da nam promakne. Tako melanom može da se razvije i čak ugrozi život. Zato redovno provjeravajte prostor između prstiju, da li ima kvržice i ispupčenja i dobro pogledajte da li se pojavio neki mladež i kako se ponaša. Ako primjetite promjene koje vam liče na melanom, idite kod ljekara i pregledajte.

Izvor: telegraf/novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *