ZBOG JEDNE GREŠKE NATALIJI JE OSTALO PAR SEDMICA ŽIVOTA: “Nisam pridavala značaj sićušnom TRAGU na nozi, ispostavilo se da je riječ o smrtonosnoj BOLESTI”

Natalia Fornasier, 28, provela je protekle četiri sedmice na palijativnoj njezi nakon što joj je u julu rečeno da ima terminalni rak kože

Književnici iz Sidneja u Australiji dijagnosticiran je melanom u dobi od 20 godina kada je mladež na nožnom prstu iznenada promijenio oblik.

Melanom je vrsta raka kože koja se može proširiti na druge organe u tijelu.

Natalija je podjelila svoju životnu priču sa svojih 29.000 pratilaca na Instagramu i dobila ogromnu podršku širom svijeta.

U jednoj od svojih najnovijih objava, spisateljica se zahvalila svima na ljubavi, ljubaznosti i velikodušnim donacijama.
Došla je: “Danas se navršavaju četiri sedmice na palijativnom zbrinjavanju.” Apsurdno je da je prošlo tako dugo – vrijeme je tako tečno, da nije prošao dan, ali kalendar kaže drugačije.

“Nedostaje mi nevjerovatno moj dom – nedostaju mi ​​moje male stvari na kaminu i moj kauč koji te u suštini proguta.” Nedostaje mi moja kuhinja. Nedostaju mi ​​čak i oposumi na krovu. „Ali više ne mogu da hodam bez pomagala, noge su mi pune tečnosti, cijelo tijelo me boli 24 sata dnevno, a opterećenje tumorom je intenzivno“, rekla je ona.

Moj bol se polako povećava, iz dana u dan osjećam kako mi tijelo usporava samo još malo, što je tako bizarno svjedočiti – pogotovo kada to možete fizički osjetiti.” “Međutim, ovi žuto ofarbani zidovi sa škripavim starim vratima su najbolje mjesto za mene – sigurno je (i potpuno opskrbljeno svim lijekovima koji su mi potrebni!)”, dodala je.

U objavi na Facebooku, Natalia je rekla da ju je riječ “terminal” plašila otkako joj je prvi put dijagnosticirano da.

Posljednja četiri mjeseca bila su brutalna,” rekla je. “Krajem jula dobila sam vijest da je moj rak sada u terminalnoj fazi i da imam mjeseci života”, objasnila je ona. “I sama sam plakala od straha od smrti.” Vrištala sam za djecom koju nikada neću imati, za starim, za mojim prijateljima, za životom koji sam trebala živjeti. Mlada spisateljica posvetila je godine podizanju svijesti o opasnostima od raka kože, ali priznaje da nikada nije mislila da će morati ući u “umiranje” uma. Natalijini prijatelji su osnovali “GoFundMe” kako bi pokrili troškove sahrane i olakšali život svojoj porodici.

 

Pogledajte njenu objavu na instagramu OVDJE

 

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *