NEOBIČAN TRIK KAKO DA SE RIJEŠITE DLAČICA IZNAD USANA: Na ovo nismo ni pomislili, a djeluje – NEVJEROVATNO LAKO

Imati malo dlaka na licu je uobičajeno i normalno. Ali u nekim slučajevima, tamna, gruba dlaka se može pojaviti na vašem licu, a možda ćete gotovo svakodnevno posezati za pincetom. Ovo neugodno stanje naziva se hirzutizam, a često je uzrokovano hormonskom neravnotežom. Iako depilacija voskom i lasersko uklanjanje dlaka mogu pomoći da se riješite neželjenih dlačica, postoje neki prirodni načini za njihovo smanjenje koji bi mogli biti jednako efikasni, piše Brightiside.

Pijte čaj od nane.

5f86fc5636a80bb7645403428a

Čaj od metvice miriše i ima odličan okus, a osim što smiruje živce, može smanjiti broj muških hormona. Budući da su muški hormoni odgovorni za neželjene tamne dlake na licu, smanjenje njihovog nivoa može smanjiti neželjeni rast dlačica. Istraživanja su pokazala da ispijanje 2 šolje čaja od nane dnevno može usporiti rast dlačica na licu.

2. Isprobajte ulja lavande i čajevca.

1175425795b169e0ba62b9f1ee

Eterična ulja se već godinama koriste u njezi kože i ljepoti, a neka od njih mogu biti prilično efikasna protiv neželjenih dlačica na licu. Dokazano je da lokalno nanošenje ulja lavande i čajevca smanjuje grustoću dlačica

Pokušajte eliminirati trans masti.

Ukusni keksići sa komadićima čokolade iz najbliže pekare mogu vam podići raspoloženje i zadovoljiti vaše nepce, ali velike su šanse da sadrže trans masti, baš kao i većina komercijalno pečenih proizvoda. Osim što podižu nivo holesterola i povećavaju rizik od srčanih bolesti, trans masti mogu doprinijeti rastu neželjenih dlačica. Njihovo uklanjanje je odluka na kojoj bi vam vaše tijelo definitivno zahvalilo.

4. Dajte sve od sebe da nađete vremena za vježbanje.

Ostati aktivan je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za vaše cjelokupno blagostanje, a ulaganje oko 30 minuta dnevno u vježbe umjerenog intenziteta pomoći će vam da kontrolišete svoju težinu i spriječite neugodne dlačice na licu. Budući da prekomjerna težina doprinosi prekomjernom rastu dlačica na licu, gubitak samo 5% tjelesne težine može uravnotežiti vaše hormone i smanjiti dlake na licu. Ali svakako odaberite vrstu vježbe koja ne povećava nivo testosterona, kao što je kardio, i izbjegavajte treninge visokog intenziteta, kao što je dizanje utega.

5. Razmotrite akupunkturu.

Akupunktura je odličan način za opuštanje i ublažavanje stresa, a osim što se osjećate osvježeno, može pomoći u smanjenju neželjenog rasta dlačica. Istraživanja su pokazala da akupunktura može smanjiti gustinu i dužinu neželjenih dlačica i smanjiti nivoe muških hormona.

6. Pijte dovoljno vode.

Hidratacija je apsolutno ključna za vaše zdravlje i ljepotu. Konzumiranje dovoljno vode poboljšava vaš metabolizam, pomaže vašoj koži da duže ostane mlađa i nudi mnoge druge zdravstvene prednosti, uključujući prevenciju pretjeranog rasta dlačica na licu. Uzimanje 6 do 8 čaša filtrirane vode dnevno može pomoći u poboljšanju stanja.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *