Sve primene pantenola na jednom mestu: lekovita svojstva brišu godine sa vašeg tela…

peškirom ili najlonom. Tako pokrivena kosa sa pakovanjem na njom potrebno je da odstoji dva sata do ispiranja mlakom vodom.

Pantenol i zdrava koža lica

Većina žena bori se sa sitnim borama oko očiju i usana. One se još nazivaju i tragovi sreće, jer mogu da znače da se žena dosta smejala u životu, ali priznaćemo da ni jedna osoba zbog pojave istih nije baš srećna.Sastojci koji su potrebni da bi se napravila maska za lice su: kokosovo ulje; pantenol krema.Ova dva sastojka nema potrebe da se sjedinjuju, zato što je potrebno naneti ih odvojeno. Najpre sa lica se treba ukloniti sva šminka temeljno i lagano. Nakon toga potreno je jedno umivanje mlakom vodom, a zatim lagano tapkanjem peškirom i osušiti lice. Na celo lice prvo se nanosi kokosovo ulje, a zatim se samo na predele oko usana i očiju nanosi i pantenol krema. Ostaviti da deluje tokom cele noći i ujutru najnormalnije nastaviti sa standardnom higijenom. Kokosovo ulje inače može da privuče sve nečistoće iz vazduha na lice, i baš iz tih razloga veoma je važno ovaj tretman obavljati uveče, kako se kasnije ne bi pojavili i problemi da mitiserima i bubuljicama.
Krema protiv bora od pantenola:
1 žumance; 2 kašičice apotekarskog vazelina; 1 kašičica meda; 1 kašika maslinovog ulja; 1 kašičica pantenol kreme.
Vazelin je najpre potrebno otopiti na vodenoj pari, a zatim mu pridružiti i ostale sastojke. Sve to dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Kada se dobije kremasta homogena smesa prebaciti je u kutijicu u kojoj će se čuvati. Laganim masirajućim pokretima nanosi se na kožu lica i veoma je efikasna kada je podmlađivanje u pitanju. Bitna stvar koja se treba napomenuti kod upotrebe ove vrste domaće kreme je da se ova krema upija u kožu duže od sat vremena, tako da je najbolje naneti je dva sata pre spavanja na lice. Domaću kremu najbolje je držati u frižideru, pošto su svi njeni sastojci prirodni.

Izvor:zdravlje-i-kuhinja.live

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *