NAJJEFTINIJI NAČIN DA UKLONITE PODOČNJAKE: Smjesa od 2 sastojka zateže kožu oko očiju bolje od krema

Ako mučite muku s otečenim podočnjacima ili gornjim kapcima, isprobajte jednostavan recept za kućnu mješavinu sa sodom bikarbonom. Svaka hidrantna krema se diči svojstvom “brisanja bora” i, na neki način, to jeste tačno – kad namažete kremu za njegu kože, one izgledaju malo pliće, na neko vrijeme. A zatim se pojave u svoj svojoj dubini.

Isto važi i za podočnjake i otečene gornje kapke. Ako vam je koža oko očiju opuštena, a tkivo otečeno, neka sredstva mogu da pomognu na pola sata – sat. Na primer, to su čuveni kolutovi krastavaca koje svaka žena voli da stavi na oči kad odmara s maskom na licu. Ako ikad ima vremena za to, naravno… Među sredstvima koji pomažu kod podočnjaka i naduvenih očiju su i kockice leda, ali i sve popularniji roleri od žada ili drugih materijala kojima možete da obavite blagu limfnu drenažu.

Efekat je još bolji ako roler kratko držite u zamrzivaču prije masaže. Isto možete učiniti i sa običnom metalnom kašikom. Rashladite je dobro, pa oblim delom polako pritiskajte gornje i donje kapke, pomerajući kašiku od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu. Međutim, još jedan jednostavan recept je mnogima pomogao. U pitanju je smesa sode bikarbone i vode. Izmiješajte kašiku sode bikarbone sa onoliko vode koliko je potrebno da se napravi gusta masa, pa namažite na podočnjake i sačekajte da se potpuno osuši.

Zatim je uklonite umivanjem i blago tapkajući peškirom obrišite lice. Nanesite uobičajenu hidrantnu kremu i osjetićete kako se koža blago zateže. Efekat će biti trajniji nego nakon upotrebe krastavca, rolera ili leda.

Izvor: Lepa&Srećna

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *