IMATE NAPUHAN STOMAK I GASOVE? Sigurno imate previše OVIH bakterija u sebi!

Može se činiti nevjerovatno, ali prema posljednjim statistikama i istraživanjima između 5 i 15% populacije koja se smatra kao zdrava zaražena je sa bakterijom Sibo.

SIBO opisuje rast bakterija u probavnom malom crijevu. Koncentracija bakterija je niska kada probavni trakt radi normalno. U slučaju da imate bol, zatvor, pojavu plinova ili nadutost, najveći uzrok tome je rast ovih bakterija u crijevima, piše “Megagiga“…

Hrana prolazi kroz probavni trakt – nakon što se žvače uz pomoć pljuvačke, ide kroz želudac u dvanaesnik, tanko crijevo i debelo crijevo. Hrana se rastvara u male nemirne molekule u tankom crijevu. Ove hranjive tvari se apsorbiraju u krv kroz uvulas.

S ovog mjesta, ostaci probavljene hrane – otpad ide do debelog crijeva gdje je izložena bakterijama, nakon toga se izbacuje iz tijela preko anusa. Ljudi koji su pogođeni Sibo imaju povećane količine bakterija u tankom crijevu. Te bakterije trebaju rasti u debelom crijevu.

Velika koncentracija bakterija hrani sa hranom u tankom crijevu, prije nego što se potpuno ne otopi u hranjive tvari koje se apsorbiraju. Te bakterije mogu uzrokovati bol, proljev, nadutost, zatvor i plin.

SIBO može dovesti do upale koja može ostaviti negativan uticaj na sluznicu u tankom crijevu. To dovodi do smanjene apsorpcije važnih hranjivih tvari kao što su vitamini i minerali.

Koji su razlozi koji dovode do SIBO?

kontracepcijske pilule
pretjerana konzumacija alkohola
antibiotici
antacidi
slaba kiselina u želucu
Kako se SIBO može otkriti i kako se može dijagnosticirati?

Možete napraviti neke testove koje možete pronaći u apotekama. Možete napraviti test s dahom na kojem možete procijeniti prisutnost i količinu metana i vodika koji proizvodi bakterija.

Može li SIBO biti uklonjen?

Možete koristiti različite lijekove koji će pomoći. Alicin može biti savršen za rješavanje ovog problema. Možete ga konzumirati kroz češnjak, maslinov list, origano i druge biljke koje imaju antimikrobna svojstva. Također, možete oslabiti odbrambeni mehanizam bakterija s nekim enzimima.

Promijenite svoju hranu

Ovo je idealan početak promjene. Da bi bili sigurni da je SIBO potpuno eliminisan, morate napraviti još jedno testiranje.

Izvor: megagiga

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *