Žena koja je izgubila 100 kg dijeli svoje tajne: Ovih 5 stvari su mi pomogle

Žena koja je s 28 godina imala 160 kilograma je podijelila svoje tajne kako je smršavila. Iznijela je pet stvari koje su joj pomogle.

Neke žene jedva čekaju svoj 30. rođendan dok ga neke poprijeko gledaju. No, prije dvije godine, Stacy Blair čak nije bila sigurna hoće li doživjeti svoj 30. rođendan.

Imala je 160 kilograma, a samo 28 godina. Imala je nezdrav odnos prema hrani godinama zbog čega se ponekad prejedala, a ponekad pokušavala ništa ne jesti – rezultati su bili užasni. No, u rujnu 2017. je imala svoj „aha trenutak“.

„Jedno jutro, dok sam se spremala za nekakvo događanje na poslu sam pogledala u ogledalo i ostala zapanjena onim što sam vidjela“, rekla je Stacy, „Moje se zdravlje pogoršavalo te je bilo bolno imalo se kretati. Imala sam 28 godina, a uzimala sam lijekove za visok krvni tlak, astma mi se pogoršavala te mi je fizički bilo bolno hodati ili čak stajati samo 5 minuta“.

Ne samo da je odlučila nešto promijeniti tog dana, nego je bome i uspjela. Napunila je svoj 30. rođendan i dobila nov pogled na život nakon što je izgubila 100 kilograma. Sada inspirira mnoge druge da i oni nastave zdravo živjeti kao i ona.

Podijelila je 5 stvari koje su joj pomogle u toj drastičnoj promjeni:

Pronalaženje svoga „zašto“

Godinama joj je motivacija za gubljenje kilograma bio njezin izgled. No, nakon što je iskreno pogledala u ogledalo, njezina se motivacija promijenila.

„Tada sam promijenila želju od toga da želim smršaviti kako bi bila tanka i lijepa do toga da želim smršaviti jer ne želim umrijeti“.

Dnevnik hrane

Stacy je započela svoje putovanje praćenjem unosa kalorija na MyFitnessPal aplikaciji. To joj je pomoglo da bolje shvati koja joj veličina porcija odgovara i što treba, a što ne treba jesti.

Lagana promjena

Umjesto da šokira tijelo velikim promjenama, Stacy je odlučila izgubiti 25 kilograma prije nego počne vježbati. Uspjela je prehranom doći do tog cilja, zapravo, kaže da joj je promjena prehrambenih navika najviše pomogla. No, nakon što se ozlijedila kada je počela vježbati odlučila se za laganu vježbu kao što je šetanje psa i planinarenje najmanje 30 minuta na dan.

Priprema obroka

Stacy je znala da će joj prethodno pripremljena zdrava hrana pomoći da ne posegne za nezdravim opcijama. Razvila je naviku pripremanja ručaka i večera prije početka svakog tjedna. Većinom je bila riječ o lososu i piletini uz svježe povrće.

Ketogena dijeta

Stacy je istraživala dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata prije nego je odlučila probati ju. Koristila je kalkulator kako bi pratila ugljikohidrate, masti i proteine te kaže da joj je to pomoglo da se osjeća zadovoljnije i punije tijekom dana. No, dodaje, to nije nekakva čudesna dijeta i nije za svakog. Najvažnije je spriječiti povratak kilograma nakon što ih izgubite.

„Želim da druge žene znaju da ne postoji točka bez povratka, da ne postoji preveliko ili prestaro kada je riječ o gubitku kilograma; nikada nije kasno vratiti svoje zdravlje. Budite strpljivi sa sobom. Na kraju dana, kada je sve rečeno i učinjeno, nije riječ o kilogramima koje izgubite nego o životu koji dobivate“.

Izvor : novizivot.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *