DOKTOR FILGUD TVRDI DA JE SAMO OVO LIJEK ZA MRŠAVLJENJE: Nikakva dijeta, samo uradite ovo

Dr Filgud ispričao je sve o štetnostima popularnih dijeta i otkrio koji je magičan lijek za mršavljenje koji donosi sigurne rezultate.

Dr Saša Plećević poznatiji kao dr Filgud, gostujući u emisiji Jutro na TV Prva otkrio je sve mane popularnih dijeta kao što su autofagija, keto i detoks sokovima. Prema njegovim riječima ovakve dijete mogu biti vrlo kontraproduktivne. Tvrdi da autofagija dovodi do gojenja i poremećaja metabolizma.

“Mane su što ljudi pregladne, ne mogu da izdrže. Nije zdravo, ako unosiš hranu 4 sata, a 20 ne unosiš, poslije određenog vremena usporava se metabolizam nakon čega i ako manje jedeš, ti čes da se ugojiš”, rekao je on.
“Kod keto dijete se pretjeruje sa redukcijom ugljenih hidrata, pa tijelo mora da se snabdjeva energijom iz masti”, istakao je on. On takođe tvrdi da velika količina masti i proteina u organizmu nije zdrava, te da se od masti vrlo lako može dobiti šećerna bolest.
“Mast blokira ćelije, ne dozvoljava da šećer uđe u ćeliju.”, rekao je.

Vrlo popularan način detoksikacije postao je detoks sokovima, a dr Filgud tvrdi da se na taj način organizam dovodi u deficit, te da mu se na taj način ništa ne pruža.
“Sok od iscijeđene četiri pomorandže samo prođe kroz želudac. To je fenomenalno ako želite da dobijete insulinsku ili šećernu bolest.”, izričito je rekao.
“Tačno je da postoji detoks Brojsovim sokovima, ali se on sprovodi kod onkoloških pacijenata, na klinici u Švajcarskoj, pod strogo kontrolisanim uslovima”. Rizici acidoze prisutni su kod bilo kakvog pretjerivanja sa cijeđenim voćem. “Ni voda sa limunom nema svrhe”, tvrdi on. Ističe da je najbolje popiti čašu obične vode. Otkrio je i magičan trik za mršavljenje.
“Magičan lijek za mršavljenje je umjerenost i fizička aktivnost”, zaključio je dr Filgud.

Novi.ba/Stil.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *