DOMAĆI LIJEK NAŠIH BAKA: Prirodno liječenje artritisa i bola u zglobovima…

Prirodno liječenje artritisa i bola u zglobovima…

Bolovi u zglobovima su nažalost česta pojava i njihov intenzitet može varirati od blagog do jakog. U slučaju artritisa, koji je upala zglobova, bolovi u zglobovima ozbiljan su problem. Artritis se može pojaviti u mnogo različitih oblika i može zahvatiti bilo koje područje vašeg tijela, počevši od vrata do stopala.

Najbolja opcija za liječenje bolova u zglobovima, kao i simptoma artritisa, je promjena načina života, uključujući režim prehrane. Uz to i narodna medicina nudi učinkovitu metodu liječenja bolnih zglobova koja je potpuno prirodna i sigurna. Primarni sastojak ovog lijeka je jabučni ocat.

Kako se koristi:

Kupka za stopala od jabučnog octa jedna je od najučinkovitijih metoda liječenja bolova u zglobovima. Morate pomiješati malo jabučnog octa sa šest šalica tople vode i u to namočiti ruke ili noge. Ako patite od bolova u vratu, namočite komad pamučne tkanine u smjesu i stavite ga na vrat ili drugo zahvaćeno područje tijela.

Štoviše, možete lokalno liječiti bolove u zglobovima miješanjem 2 žlice jabučnog octa sa žlicom maslinovog ili kokosovog ulja. Zatim nanesite smjesu na zahvaćena područja. Ili najbolje rezultate, utrljajte i ostavite da djeluje. Redovita primjena ove smjese značajno će smanjiti bolove u zglobovima koje imate.

Artritis možete spriječiti i pijenjem jabučnog octa. Zbog brojnih zdravstvenih blagodati trebate pomiješati 1-3 žlice jabučnog octa s 250ml vode ili bilo kojim voćnim sokom, po mogućnosti sokom od trešnje. Ovo piće trebali biste jesti tri puta dnevno, prije svakog obroka. Bolovi će nestati i osjećat ćete se preporođeno, sretno!

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *