PROTIV SVIH ŽENSKIH BOLESTI: Posebna biljka za liječenje ženskih problema i tegoba kao što su upale jajnika, mršavljenje, bolesti želuca

Pouzdano liječi sve ženske probleme…

Kunica ili kako se još u narodu zove hajdučka trava, stolisnik, sporiš, mezinec ili arman prirodni je lijek za mnoge tegobe.

Kunicu posebno smatraju ženskom biljkom jer pouzdano liječi sve ženske probleme, pa se u narodu može naći izreka “Mnoge bi sebi nedaće žene prištedjele kada bi s vremena na vrijeme za kunicom posegnule.”

O kunici:

-Kunica raste skoro na svakoj livadi i lako je možete prepoznati. U sebi nema opasnih sastojaka, ne izaziva ovisnost i može se svakodnevno upotrebljavati.

-Miris joj je aromatičan i fin, a stabljika raste od 30-80 centimetara.

-Cvjeta od početka juna pa do kasne jeseni, dok se ne pojave prvi mrazevi.

-Lijekoviti dijelovi biljke su listovi i rascvjetane cvjetne glavice, s tim što se od kunice pravi i ulje i tada se koriste listovi sa grančicama gdje cvjetovi nisu procvjetali.

Čajevi od kunice:

Čajevi od kunice se prave za jajnike, mršavljenje i želudac.

Za pripremu se koristi osušeni dio biljke, nadzemni. Jedna kašika osušene kunice se prelije sa 2 litre kipuće vode.

U takvoj vodi treba da stoji 15 minuta do pola sata nakon čega se treba procijediti. Najbolje je čaj piti tri puta dnevno prije obroka, a najveći efekat ima kad se pije natašte.

Kunica kao lijek:

Kunica se koristi kao prirodni lijek protiv bijelog pranja kod žena i upale jajnika.

Priprema:

Uzeti po 40 g lista i cvijeta kunice i kamilice i po 10 g kadulje i lišća koprive. Zatim, 4 velike kašike ove mješavine se pospu sa 1 l ključale vode.

U takvoj void mješvina treba da odstoji najmanje 10 minuta, zatim se procijedi kroz čistu lanenu krpu ili gazu. Kad se ohladi na temperaturu tijela, ovim čajem se ispire rodnica.

Poseban čaj za liječenje ženskih tegoba:

3 velike kašike mješavine od po 25 g cvijeta i lista kunice, trave ive, dubačca, kamilice, kadulje, divljeg mažurana i bijele koprive pospe se sa 1 l ključale vode. Nakon što odstoji cijelu noć poklopljeno, procijedi se i pije umjesto vode u toku dana.

Kunica kao lijek protiv unutrašnjeg krvarenja:

Djeluje protiv iskašljavanja krvi i protiv hemoroida. Napravi se ekstrakt od 10-30 grama kamilice i pije se deset dana, tri puta nevno.

Liječenje kamena u žuči:

Uzeti po 25 g lista i cvijeta kunicet rosopasa, smilja, aniša, metvice paprene i ploda sene. 1 velika kašika te mješavine pospe se sa 2 dl ključale vode, poklopi i nakon 2-3 sahata procijedi. Pije se triput dnevno poslije jela.

Još jedan efikasan način liječenje kamena u žuči jeste mješavina kunice i kantarionovog ulja. Kao što je poznato kantarionovo ulje je takođe jedan od najboljih prirodnih lijekova.

Kunica je pogodna još za:

-rak na maternici (nije ograničena doza, pijete koliko god možete, umjesto vode)

-upala jajnika, bijelo pranje, učestalo

-mokrenje

-miom

-klimaks, izostanak mjesečnice

-vrtoglavica

-mučnina

-migrene

Kunicu možete naći u svim biljnim apotekama, a možete je i sami napraviti.

Izvor: nezavisne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *