POMIJEŠALA JE LIMUN I SODU I PILA SVAKOG DANA: Kada je vidjela šta se desilo njenom tijelu, nije vjerovala svojim očima

Kao lek, soda bikarbona se najčešće koristi u lečenju žgaravice, ali može pomoći i kod lečenja akni i kandide. Smesa sode bikarbone i limuna korisna je za čišćenje lica i uklanjanja mrtvih stanica kože, ali i za izbeljivanje zuba.

Neki smatraju da kombinacija sode bikarbone i limunova soka može pomoći u lečenju raka. Mnoge se namirnice smatraju antikancerogenima, naročito prirodni sastojci koji su antioksidansi i alkani.

Ipak, samo zato što imaju te prednosti ne znači da nam mogu pomoći u lečenju raka, no imaju neke koristi za sprečavanje nastanka raka. Zdrava prehrana koja uključuje limun i sodu bikarbonu ima prednost na zdravlje jer:

Alkalizira

Kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalizirajuće delovanje na telo što pomaže kod acidoze – stanja prekomerne kiselosti krvi koje nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tela ili kada telo proizvodi previše kiseline. Takođe je odlično sredstvo za zdravlje bubrega, jer pomaže pri izbacivanju toksina iz tela.

Soda bikarbona i limun su dobri za probavu

Kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšavanje probave, ali pomaže i kod nadutosti i refleksa želudca.

Soda bikarbona i limun čiste jetru

Limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidansa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba. Ono što je najbitnije za dobro zdravlje jeste održavanje pH vrednosti u telu.

Idealna pH vrednost krvi trebalo bi da bude blago bazna, oko 7.4 pH, ali stvaranje idealne svakodnevne razine pH u telu može biti teško. Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okolinu, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što potiče širenje kancerogenih stanica.

Korištenje sode bikarbone može pomoći kod usporavanja rasta kancerogenih stanica i ravnoteže unutrašnjosti tela tako da stanice ne mogu preživeti. U slučaju raka, to znači promena unutarnjeg stanja iz kiselog u bazno.

Recept

Pomešajte sok pola limuna i 1 žličice sode bikarbone u čaši vode i popijte. Samo pripazite da popijete napitak 30 minuta pre i barem 2 sata nakon obroka jer će u suprotnom ovaj napitak neutralizirati želučanu kiselinu koja je neizostavna za probavu.

Izvor: beograd.in

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *