ZA ZDRAV I DUG ŽIVOT: Poboljšava protok krvi, rad želuca, bubrega i jetre…

Poboljšava protok krvi, rad želuca, bubrega i jetre…

Ogrozd je bogat izvor vitamina A i C, mangana, kalija te dijetetskih vlakana. U nešto manjim količinama sadrži pantotensku kiselinu, folate, tiamin, piridoksin, bakar, kalcij, fosfor i magnezij. 100 grama bobica sadrži tek 44 kalorije i 25 posto dnevne količine preporučenih dijetetskih vlakana što ga čini idealnom hranom za mršavljenje. Ogrozd je bogat kalijem, mineralom koji promiče pravilan rad srca, štiti od visokog krvnog tlaka te pomaže normalnoj funkciji nervnog i mišićnog sustava.

Ove bobice sadrže bioflavonoide i imaju snažna antioksidativna svojstva. Štite pomažu kod upala i živčanih bolesti. Zahvaljujući njegovim stezajućim i antibakterijskim svojstvima može se koristiti kao njegujući tonik protiv prištića i mrlja na licu. Ako imate problema sa tankom i beživotnom kosom, ogrozd vam itekako može pomoći. Namočite suhe ogrozde u vodi. Dobivenu tekućinu redovito koristite za pranje kose. Ovo sredstvo daje kosi volumen i pomaže kod bolesti vlasišta.

Konzumiranje ogrozda sa medom može poboljšati vid i pomaže kod katarakte. Jedan od za to zaslužnih sastojaka je vitamin A te fitokemikalije iz soka ogrozda koje promiču zdravlje stanica oka. Organske komponente u ogrozdu imaju pozitivno djelovanje na srce, pomažu kod holesterola, poboljšavaju protok krvi i jačaju srčani mišić.

Dnevno konzumiranje ogrozda štiti od stresa, efikasno čisti organizam, savršeno je za jačanje i podizanje imuniteta. Korijen ogrozda je staro zdravo narodno sredstvo. Pojačava izlučivanje mokraće i koristi se kod svih vodenih bolesti. Dobar je za želudac i crijeva, te kod visoke temperature.

Zdrava svojstva ogrozda:

– jača imunitet

– poboljšava rad želuca, bubrega i jetre

– poboljšava pamćenje i koncentraciju

– pomaže kod problematične kože

– jača kosu

– uklanja teške metale iz organizma

– daje vitalnost

– jača vid

– štiti srce i krvne žile

Pripazite da ne jedete nedozrele plodove ogrozda jer to može dovesti do želučanih problema.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *