ČUVENI DOKTOR HRANOM LIJEČIO TEŠKE BOLESTI: Ako ovo jedete svaki dan, izbacit ćete toksičnu sluz iz tijela i obnovit ćete ćelije

Majkl Džekson, Edi Marfi i Džon Travolta samo su neke od slavnih osoba koje je Dr. Sebi izliječio od hroničnih bolesti i drugih zdravstvenih tegoba

dr-sebi

Zadnjih 28 godina dr. Sebi je uspješno liječio bolesti koje zapadna medicina smatra neizlječivim. Pravim imenom Alfred Bovman, dr. Sebi je samouki afrički doktor i travar koji je prirodnim metodama pomagao teško oboljelim osobama.

Izlječio je brojne ljude od AIDS-a, lupusa, epilepsije, dijabetesa, bipolarnog poremećaja, raznih oblika raka, zavisnosti o drogama i drugih bolesti.

Takođe je imao hrabrosti da stane pred sud i Američko udruženje ljekara kako bi odbranio sebe, svoj rad i svoje metode liječenja koje su pomogle velikom broju ljudi.

Naime, godine 1988. bio je uhapšen zbog “lažnog” oglašavanja i liječenja bez licence. Na sudu je za njega svedočilo 77 osoba, a nakon što je dokazano da su te osobe zaista izlječene, Dr. Sebi je oslobođen svih optužbi. Majkl Džekson, Edi Marfi i Džon Travolta samo su neke od slavnih osoba koje je Dr. Sebi izliječio od hroničnih bolesti i drugih zdravstvenih tegoba.

Skrob i životinjski proizvodi – neprijatelji vašeg organizma

Zapadna medicina uzroke bolesti pronalazi u virusima, bakterijama i drugim mikroorganizmima. Za razliku od nje, Dr. Sebi smatra da je osnovni uzrok i okidač pojave raznih poremećaja i bolesti – sluz, odnosno njen višak u tijelu.

Prema njegovom tumačenju, bolest je zapravo rezultat akumulacije ovog toksina koji se nakuplja u telu, a ne izbacuje napolje.

Dr. Sebi je smatrao da je veliki problem savremenog društva ishrana bazirana na skrobu te životinjski proizvodi, koji zakiseljuju organizam. U kiselom organizmu stvara se toksična sluz.

Ona usporava i zapušava tjelesne rupe, a to vodi do upale. Dr. Sebi je tako tvrdio da se bolest može razviti samo u organizmu s kiselom pH-vrednošću. Ako je stanje organizma alkalno, nema upalnih procesa i osoba je zdrava i vitalna. Stoga je prvi korak koji vodi prema zdravlju dijeta s alkalnim namirnicama, ali Dr. Sebi u svojim radovima savjetuje i korak dalje, a to je post. Kao primjer navodi Isusa, koji je postio punih 40 dana.

U načinu liječenja Dr. Sebija, post se kombinuje s prirodnim biljem, koje on naziva “cell food” ili ćelijska hrana. To bilje hrani ćelije na svim nivoima, čisti ih od toksina te opskrbljuje najvažnijim mineralima. Dr. Sebi uveo je detoksikacijsku bio-mineralnu terapiju kojom se iz organizma uklanjaju nataloženi toksini.

Istovremeno ova terapija obnavlja ćelije i tkiva koja su oštećena zbog dugotrajnog kiselog stanja organizma.

Alkalne namirnice prema preporuci Dr. Sebija:

Kelj, avokado, anis, amarant, krastavci, jabuke, kamilica, kvinoja,salata (sve, osim ajsberg), banane, zova, divlji pirinač, pečurke (sve, osim šitaki), bobičasto voće komorač, fonio, masline, trešnje, đumbir, kamutluk, urme, bamija (okra), smokve, morske alge, grožđe (sa semenkama), praziluk, limeta, bundeva, mango, paradajz (samo čeri i šljivarica), lubenica (s košticama), tomatillo (meksički paradajz), narandže, potočarka, papaja, tikvice, breskve, kruške, šljive.

Kada je riječ o začinima, Dr. Sebi preporučuje bosiljak, peršun, origano, kapar, žalfija, kajenski biber, korijandar.

Od soli preporučuje čistu morsku ili himalajsku so, a od zaslađivača – agavin sirup i šećer od urme. Najzdravija ulja su, po njegovom mišljenju, kokosovo, maslinovo, ulje konoplje, ulje sjemenki grožđa, susamovo i bundevino ulje. Dr. Sebi ima još nekoliko, naizgled običnih, ali vrlo bitnih savjeta za očuvanje zdravlja. Sve navedene namirnice najbolje je jesti sirove. Konzumirajte organsku hranu jer je ona konvencionalna često puna otrova.

Kako biste isprali i eliminirali toksine, pijte puno pročišćene, filtrirane vode. Nikad ne koristite mikrotalasnu!

Dr. Sebi je pomagao čovječanstvu sve do prije nekoliko dana. Osim u Los Anđelesu, radio je i u sklopu USHA Research Institute and Healing Villagea u Hondurasu, tropskog utočišta s prekrasnom divljom vegetacijom i ljekovitim sumpornim termalnim kupkama.

Preminuo je upravo u Hondurasu, 6. avgusta 2016. usljed zdravstvenih komplikacija koje su nastupile kada su ga tamošnje vlasti uhapsile zbog posjedovanja manje količine novca u gotovini. Dok detalji o smrti ovog dobročinitelja koji je život posvetio liječenju drugih još nisu poznati, cijeli svijet putem društvenih mreža izražava žaljenje.

Izvor: alternativa-za-vas

LijekizPrirode.com )

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *