OVAKO IZGLEDA TIJELO ŽENE KOJA PET GODINA JEDE SAMO SIROVU HRANU: NEĆETE VJEROVATI SVOJIM OČIMA

Larisa Arteaga (28) iz Kalifornije, postala je veganka koja jede samo sirove namirnice, kako bi poboljšala svoje zdravlje. Ona tvrdi da se mučila kada bi vidjela da drugi oko nje jedu tijela mrtvih životinja.

Takođe kaže da mnogo mesa, ima parazite. Larisa je „detoksirala“ svoje tijelo od životinjskih proizvoda koristeći biljne formule.

Ona je započela svoju promjenu u ishrani prije pet godina, jer je imala predijabetes sa insulinskom rezistencijom, visoki holesterol, akne i borila se s depresijom.

Ona je 2017. otkrila sirovo veganstvo. Takva ishrana podrazumijeva da se ne kupuju ili koriste proizvodi životinjskog porijekla, niti se konzumira termički obrađena hrana, jer navodno temperatura uništava enzime.

Larisina ishrana se uglavnom sastoji od voća, salata, sirovog povrća, orašastih plodova i sjemena.

Poslije dvije sedmice na sirovoj veganskoj ishrani, Larisa tvrdi da je mogla da prestane da uzima lijekove, da joj se povećao nivo energije i poboljšalo raspoloženje.

  • Poslije samo dvije sedmice novog načina života, počela sam da doživljavam trenutno olakšanje svojih simptoma i na kraju sam preokrenula sva svoja zdravstvena stanja, prestala sam da uzimam lijekove i sada sam najzdravija u svom životu – rekla je Larisa.
  • Bila sam na ivici da postanem dijabetičarka i predodređena da budem na lijekovima do kraja života, a više od decenije se borim sa aknama koje su me dovele do depresije – i konačno sam pronašla način da sve to promijenim – dodaje.

Larisina promjena je ipak negativno uticala na njen odnos sa porodicom i prijateljima jer često pokušava da ih ubijedi da promijene ishranu – međutim, mnogi oko nje odbijaju da izmijene način života.

Uputstvo kako da započnete sa sirovom ishranom možete pronaći u našoj digitalnoj knjizi “Sirovi recepti – Ishranom do zdravlja”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *