Svi ga jedu kao ludi, a ne znaju njegove loše strane: Evo zašto treba biti oprezan sa kiselim kupusom

Ovo su mane kiselog kupusa, obratite pažnju:

Previše je slan

Za kiseljenje kupusa se koristi velika količina soli, a to nije zdravo, pogotovo što se poslije jela pije velika količina vode. Kada se u organizam unosi velika količina soli osoba može da oboli od povećanja krvnog pritiska, so u organizmu postaje opterećenje za bubrege, taloži se u zglobovima i krvnim sudovima.

Zbog soli, višak tečnosti se zadržava i teško izbacuje, a so remeti odnos kalijuma i natrijuma, pa utiče na grčenje mišića pogotovo oko vrata i kičme, kaže čuveni naturolog Georij Nazarov. Ako se već konzumira kiseo kupus, trebalo bi potpuno izbaciti so iz drugih namirnica i obroka, piše Krstarica.

Neravnoteža minerala i vitamina

Nemir u rukama i nogama često se javlja kao posledica neravnoteže kalijuma i natrijuma, koje donosi previše soli. Sve više istraživanja ukazuju i na povezanost upotrebe soli u ishrani i pojavi nekih vrsta raka.So se sa kiselog kupusa ne uklanja potpuno čak ni pranjem listova prije upotrebe. Dakle, sa kiselim kupusom, koji je bez sumnje koristan, ipak treba biti oprezan. Ako patite od visokog krvnog pritiska, možete da konzumirate svijež kupus, kog ima u radnjama čak i u najhladnijim mjesecima, piše Krstarica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *