DA LI FIGURA TRČI PREMA VAMA ILI TRČI KAO DA SE UDALJAVA OD VAS? Ovaj test otkriva DA LI IMATE MUŠKI ILI ŽENSKI MOZAK

Nova optička iluzija očigledno može da otkrije određene osobine ličnosti, poput toga da li ste sposobni da obavljate više zadatka istovremeno.

Pa šta vam govori ova slika?

To je definitivno osoba koja trči – ali da li trči prema vama ili trči kao da se udaljava od vas zavisi od vaše perspektive.

Ako figura trči prema vama

Ako osoba juri na vas, to znači da posjedujete solidne analitičke veštine, prema „Fact Factories“. Kada jednom razvijete radoznalost za nešto, brzo ćete učiti i moći ćete da usmjerite svu svoju energiju na zadatak koji imate dok ne znate kako da mu pristupite. Međutim, multitasking nije vaš stil, umjesto da obavljate više zadataka, više volite da se fokusirate na jednu po jednu stvar. U mogućnosti ste da potkrepite svoja mišljenja i ideje uverljivim argumentima zahvaljujući svom sjajnom fokusu i veštinama.

Figura se udaljava od vas

Odličan ste multitasker. Imate odličnu intuiciju, pamćenje i jaka čula. Ova optička iluzija naizgled pokazuje da li imate više „muški“ ili „ženski“ mozak – ali neki naučnici rade na tome da se pozabave stereotipima oko muškog i ženskog mozga. Neuronaučnica Dafna Džoel, koja je pokrenula kurs rodnih studija na Univerzitetu u Tel Avivu 2009. godine, iskoristila je svoje istraživanje da razbije mitove o tome kako funkcioniše naš mozak. Ona odbacuje ideju da su muškarci konkurentniji, a žene bolje u komunikaciji.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *