SAVRŠEN TRIK OD TRI SASTOJKA ZA UKLANJANJE BUĐI KOJA SE NEĆE VRAĆATI: Nije izbjeljivač, a problem je riješen za 10 minuta!

Stručnjak za čišćenje podijelio je recept za jednostavan sprej koji uklanja plijesan i sprečava je da se vrati. Chantel Mila, koja se na Tik Toku zove Mama Mila, otkrila je u videu na TikToku da koristi samo tri prirodna proizvoda, a to su sirće, ulje karanfilića i ulje čajevca, prenosi Daily Mail.

Chantel je sipala šolju alkoholnog sirćeta, 20 kapi ulja karanfilića i 20 kapi ulja čajevca u bočicu sa raspršivačem. Objasnila je da kiselost sirćeta pomaže da se riješite spora plijesni, a sličnoj svrsi služi i ulje karanfilića, jer njegova svojstva protiv gljivica također ubijaju spore plijesni. Također, ulje čajevca djeluje protiv gljivica i bakterija, te je sposobno ubiti sve vrste mitesera i spriječiti njihovu ponovnu pojavu.

Objasnila je da rastvor prska na površinu sklonu buđi i ostavi je dvadesetak minuta dok sprej odradi svoj ‘posao’, a onda je samo ispere vodom. Video je dobio veliki broj pregleda, a mnogi su zahvalili Chantel na njenom jednostavnom triku ubijanja plijesni.

Odlično, hvala! – napisao je jedan korisnik.

– Volim učiti nove stvari u ovoj aplikaciji. Jedva čekam da probam ovo – dodao je drugi.

Međutim, ona je takođe upozorila da, iako se buđ može očistiti, njen miris često ostaje nedeljama.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *