Zbogom sijeda koso: Najjednostavniji recept koji možete napraviti kod kuće! (RECEPT)

Mnogi mladići i djevojke pate od preranog starenja i prilično im je neugodno zbog toga. Najbrži i najlakši način rješavanja ovog problema je bojanje kose. Međutim često štetne kemikalije uzrokuju trajno oštećenje kose.

Prirodno rješenje je najodrživije kada se želite osloboditi sijede kose. Prije tog pokušaja, moramo shvatiti uzroke sive kose.

1.Genetski uzroci

Ukoliko postoji povijest prerane pojave sijede kose u obitelji vjerojatno će se prenijeti i na druge generacije.

2.Stres

Suočavamo se sa puno stresa na poslu, tijekom putovanja, kod kuće. Stres i nedostatak sna mogu uzrokovati pojavu sivih pramenova u mladoj dobi.

3. Životni stil

Hranjenje i spavanje u čudne sate, premalo spavanja i nezdrava hrana može dovesti do prerane pojave sijedih jer tijelo ne dobiva potrebne hranjive tvari.

4. Starenje

Starenje uzrokuje pojavu sijede kose zbog toga što s godinama tijelo prestane proizvoditi melanin i kosa postane siva, srebrnkasta ili bijela.

Rješenje za vraćanje boje sijedoj kosi

Vjerovali ili ne, kokosovo ulje je lijek kojim se možete osloboditi sijede kose! U kokosovom ulju leži tajna duge, lijepe i jake kose.

Kokosovo ulje bogato je ugljikohidratima, zdravim masnoćama, vitaminima i mineralima koji pružaju kosi potrebnu njegu. Koristile su ga mnoge civilizacije i dokazano je kako je odličan lijek za kosu. Redovita uporaba kokosovog ulja rezultirati će jakom, čvrstom, zdravom i sjajnom kosom.

Korištenje kokosovog ulja za sijedu kosu

Zagrijte 2-3 žlice ulja oko 20 sekundi
Nježno masirajte korijen kose s toplim kokosovim uljem
Pustite da se folikule dlake natope uljem (oko 10 minuta)
Isperite toplom vodom
Zatim šamponirajte vašu kosu na uobičajen način i završite pranje s regeneratorom

Ovo možete svakodnevno ponavljati kako bi dobili željeni učinak. Redovito korištenje definitivno će vam pomoći da se oslobodite sijede kose i dati vam zdravu, lijepu i sjajnu kosu.

Izvor: atma.hr

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *