PROBAT ĆETE ODMAH: Saznajte kako staviti kokosovo ulje u kosu i pritom zaustaviti ispadanje kose, pojavu sijedih ili rijeđenje kose

Kokosovo ulje ima brojne prednosti za naše zdravlje i ljepotu, a posebno za kosu. Dat ćemo vam neke od najboljih lijekova za kosu.

Spriječiti gubitak kose

Kokosovo ulje sadrži tvari kako bi naša kosa bila ljepša nego ikad. Također se bori protiv infekcije kože i smanjuje upalu. Sve što trebate učiniti je pomiješati 3 žlice kokosovog ulja sa 4 žlice ulja od kadulje i nanesite smjesu na kosu. Nakon 15 minuta isperite kosu toplom vodom. To sprečava gubitak kose i štiti našu kožu.

Popravak oštećenja kose

Kokosovo ulje sprečava oštećenja kose. To je jedino ulje za koje se utvrdilo da se smanjuje  gubitak proteina.

3. Čini kosu glatkom

Nanesite kokosovo ulje 10 minuta prije pranja kose i vidjet ćete kako postaje svilenkasta i glatka.

4. Borac protiv peruti

Kokosovo ulje hidratizira kožu i bori se protiv perutu. Trebate pomiješati 3 žlice kokosovog ulja te 2 žlice ricinusovog ulja i nježno masirajte vlasište. Zatim ga ostavite 30 minuta i isperite ga hladnom vodom. Nakon nekoliko dana vidjet ćete razliku.

5. Ubija uši

Kokosovo ulje hidratizira kožu, umjesto da je iritira.  A ukoliko imate problema s ušima, utoliko ga nanesite na kosu i ostaviti ga za nekoliko dana. Rezultati su iznenađujući.

6. Sijede

Kokosovo ulje štiti kosu da posijedi. Naime, ovo ulje štiti bazu folikula i čini kosu zdravijom. Masirajte vlasište s kokosovim uljem i limunom svaki dan, i vidjet ćete rezultate.

Dodatni savjet

Dodajte kokos u svoj šampon i počnite prati kosu s njim. Uskoro ćete početi osjećati blagodati tog ulja, a vaša kosa će postati zdraviji.

Izvor: dnevno/runhealthylifestyle

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *