ŽENE treba da piju ovo SVAKI DAN: PRIRODNI NAPITAK koji će vam regulisati HOROMONE, bez LIJEKOVA

Promjena ravnoteža hormona može ozbiljno da utiče na zdravlje žene, pa je nikako ne bi trebalo zanemariti.

organizmu žene ciklično se proizvode dva hormona – progesteron i estrogen, a svaka promena u toj proizvodnji smatra se hormonskim disbalansom. Estrogen je primarni ženski hormon.

Ova tri prirodna recepta pomoći će vam u da stabilizujete lučenje hormona:

List od maline- koristi se da bi se ojačali mišići materice, i povoljno utiču na regulisanje horomna. Žene koje piju ovaj čaj tokom trudnoće, imaju znatno olakšan porođaj.

Recept je jednostavan: : prelijte jednu supenu kašiku listova maline (mogu se koristiti i osušeni) sa 200 ml ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Ovaj čaj nikako nemojte prije spavanja da pijete.

Voda sa limunom- povoljan je za gubitak kilograma, čisti sve toksine iz organizma , prolepšava kožu i ojačava imunitet. Opšte je poznato da limun utiče na hormon sitosti, a ukoliko nije u ravnoteži, tijelo će stvarati masne naslage.

Recept: iscijedite sok od pola limuna u čašu tople vode i ispijte odjednom. Preporučuje se da odmah ujutru popujete jednu čašu jer će tako doći do ubrzavanja metabolizma.

Mlijeko sa kurkumom i kokosovim uljem- savršeno dovodi do ravnoteže nivoa hormona. Smatra se da kurkuma poboljšava cirkulaciju i metabolizam. Dok do danas postoje preko 1500 studija koje pokazuju da je kokosovo ulje jedno od najzdravijih na svijetu.

Recept: u 200 ml vrućeg mlijeka dodati pola kafene kašičice kurkume i kašičicu kokosovog ulja. Možete dodati i med, ako želite

Preporučeno je da jutro započnete toplom vodom s limunom, čaj od maline pijete u toku dana, a pred spavanje se počastite toplim zlatnim mlijekom.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *