PILA JE MJEŠAVINU MEDA I KURKUME: U roku od 30 dana promjene su je zaprepastile

Da li ste već čuli za ljekovito svojstvo mješavine meda i kurkume? Ako niste, donosimo vam iskustvo jedne djevojke koja je ovu mješavinu konzumirala mjesec dana.

“Prije nešto više od mjesec dana došla mi je mama u goste i donela teglicu nečega što je podsjećalo na med, pa mi je sva ushićena isto uručila u ruke i uzbuđeno rekla: Vidi šta sam ti napravila, svakog dana moraš da uzmeš jednu kašičicu, pročitala sam na Internetu da je sjajno”.

Žena mi je zapravo smućkala med i kurkumu, a kako svakako nisam imala šta da izgubim, riješila sam da pojedem tu teglicu zlatne mešavine u slast u narednom periodu. Tako sam, ni ne sluteći ishod, zapravo uradila sjajnu stvar za svoje zdravlje.

Ispostavilo se da ovaj ljekoviti recept nije bio još jedna prazna priča sa neta, već zapravo zaista daje konkretne rezultate.

Poboljšanje na više načina

Već u prvih nekoliko dana osjetila sam da imam više energije nego ranije, i uopšteno – osjećala sam se daleko zdravije, i jednostavno snažnije.

Probava mi je bila bolja i nisam se nadimala kao što je to obično slučaj, a primijetila sam i da nemam napade gladi, koji su prije toga bili česti. Takođe, za čitav mjesec koliko sam konzuimirala mješavinu meda i kurkume nijednom me nije zaboljela glava, niti sam imala probleme sa bilo kakvim bolovima.

Sve u svemu – moje zdravlje je na vrhuncu, i dugo se nisam osjećala ovako dobro, bez ikakvog pretjerivanja. Vidjećemo da li će ovo biti dobro oružje i kada nas napadne sezone gripa i prehlada, ali vjerujem da hoće.

To su moji lični utisci, a kažu da su ljekovita svojstva “zlatnog meda”, kako se popularno zove ovaj eliksiri mnogo veća.

Ljekovita svojstva

  • ima protivupalno dejstvo
  • poboljšava varenje
  • ima antivirusno dejstvo
  • uništava bakterije u organizmu
  • djeluje protiv gorušice
  • štiti od gljivičnih oboljenja
  • djeluje kao antiseptik

Ako poželite i sami da smućkate ovu mješavinu, recept je sljedeći: 500 grama organskog meda pomiješajte sa četiri ili pet kašika kurkume u prahu.

Svaki dan konzumirajte jednu ili dvije kašičice ove smjese, no svakako se prethodno konsultujte sa svojim ljekarom.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *