DVA MOĆNA PRIRODNA NAPITKA KOJA SU SMRT ZA HOLESTEROL: Čuvaju srce i krvne sudove, čiste nakupljeni plak!

Ako imate visok holesterol ili ako ste izloženi riziku za razvoj ovog stanja, trebalo bi da znate da nije samo hrana važna za poboljšanje zdravlja. Ljudi se prečesto fokusiraju na ono što jedu kako bi snizili holesterol, ali ono što pijete takođe može uticati na nivo holesterola.

Postoji nekoliko napitaka koje bi trebalo da konzumirate, ukoliko imate visok holesterol ili želite da ga održavate u referentnim vrednostima.

Sok od nara

Pored polifenola, nar je bogat flavonoidima, lignanima i triterpenima. Mnoga od ovih jedinjenja su antioksidansi koji pomažu u snižavanju štetnih nivoa holesterola.

Postoje brojne objavljene studije koje pokazuju kako 100% sok od nara poboljšava zdravlje srca. Sok od nara može pomoći u smanjenju holesterola kako bi usporio rast nakupljanja plaka u arterijama.

Crveno vino

Crveno vino u umerenim količinama (jedna čaša u deset dana) odavno je poznato da je zdravo za srce. Jedan od načina na koji crveno vino poboljšava zdravlje srca je povećanje nivoa korisnog HDL holesterola i snižavanje nivoa štetnog LDL holesterola.

Istraživanja povezuju nekoliko bioaktivnih jedinjenja u crvenom vinu sa njegovim prednostima za snižavanje holesterola, uključujući resveratrol, katehin, epikatehin, kvercetin i antocijanin. Uvek imajte na umu da ako ne pijete vino, nije preporučljivo da počnete da ga pijete kako biste poboljšali holesterol, zbog štetnosti alkohola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *