ZNATE LI ČEMU SLUŽE KESICE KOJE DOBIJETE U KUTIJI S OBUĆOM: Svi ih bacate, a niste ni svjesni kakvu svrhu imaju

Mnogi ne razumiju svrhu kesica sa kuglicama koje se dobijaju u kutiji sa kupljenom obućom.

Nebrojeno puta ste vidjeli ove kesice. Obično se dobijaju u kutiji sa obućom koju ste kupili i retko ko uopšte obrati pažnju na njih. Ako volite obuću da čuvate u kutijama, onda kesice najvjerovatnije tamo i ostanu, ukoliko ih niste bacili odmah po otvaranju. Ipak, da li ste ih ikada isprobali, znate li čemu su namijenjene i kakvu korist imaju? U ovim kesicama se nalaze kuglice od silikona.

To su zapravo upijači, odnosno silikonski gel koji se koristi u slučaju upijanja vlage i održavanja suvih predmeta. Takođe, stavljaju se u kola kako bi spriječile zamagljivanje prozora. U slučaju da vam je telefon pao u vodu, silikonski gel je tu. Održava hranu svežom, a stare fotografije čuva od vlage.

Evo kako najbolje da ih iskoristite:

Kuhinja
Ukoliko želite da spriječite prodor vlage u vitamine, stavite silika-gel u posudu i dobro je zatvorite. Možete da ga stavite i u kesu sa hranom za vašeg ljubimca, jer će na taj način ostati suha.

Orman
Ove kuglice možete da stavite u korpu u kojoj skupljate prljav veš ili da ih postavite u garderober, gdje je složen čist veš. Garderoba će upiti vlagu, a ovaj gel može da pomogne i kod upijanja vlage iz cipela i čizama.

Kuća
Silika-gel možete da postavite između prozora, kako se ne bi sakupljala vlaga. Ovo je idealna opcija ukoliko vam je mobilni telefon pao u vodu. Sačuvajte ove kesice i probajte da stvar sredite njima, a ne pirinčem. Stavite nekoliko kesica u jednu kesu, mobilni telefon takođe, a potom zatvorite i sačekajte da se vlaga izvuče. Osim toga, ako imate važne dokumente ili fotografije, ove kuglice možete da stavite u neku kutiju zajedno sa njima.

Putovanja
Kada putujete, super je opcija da kuglice pospete po koferu. Na taj način ćete održati odjeću suhom, a ako pakujete mokar kupaći kostim, obavezno stavite silika-gel.

(Mondo.rs)

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *