1 l crnog vina 1 kesica cimeta nekoliko karanfilića 150-200 ml vode 5-7 kašičica šećera (ili više ako volite slađe) kora naranče (po želji) Priprema: U vodi rastopiti šećer, a zatim dodati cimet, karanfiliće, koru naranče i kuhati dok otprilike pola vode ne ispari. Uliti u vino i zagrijati do ključanja. Kuhano vino služiti u toplim šoljama. (Stil)

Možda se pitate šta je zajedničko zavjesama i laku za kosu?

Ispostavilo se mnogo. Ovaj genijalni trik učinit će da izgledaju sjajno. Štoviše, uz pomoć laka možete smanjiti nakupljanje prašine na njima.

Nakon što ste izvadili zavjese iz mašine za pranje veša, najbolje je da ih okačite. Zahvaljujući ovom triku, zavjese će se rastegnuti pod vlastitom težinom prije nego što se osuše. Peglanje je nepotrebno

Da biste pojačali učinak, nakon toga ih poprskajte lakom za kosu. Kozmetika će ih učiniti čvrstima i na kraju izgladiti sve neravnine. Osim toga, stvorit će sloj na zavjesama koji štiti od zagađenja. Prašina se neće tako lako slagati na njih i duže će ih održavati čistima i svježima.

Samo zapamtite da ne preterujete sa količinom laka za kosu. Radi se o tome da ga prskate po zavjesama, a ne da ih prekrijete slojevima laka za kosu.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *