Jaja, banane, viršle: Dijeta poslije koje ćete smršati za 3 dana

Ova dijeta sigurno nije najzdravija i preporučljiva, ali je ipak veoma efikasna u danima kada nemate vremena za primjenu zdrave ishrane i zdravog života. Lako i brzo će skinuti ta tri kilogarama viška koje svi mi vječito vučemo za sobom, pa onda možete da se bacite na nešto dugotrajnije i zdravije dijete.

Dijeta je jednostavna i ne zahtijeva minimalan unos hrane, već je sva tri dana potrebno jesti jedne te iste namirnice. Nećete gladovati, što je veoma bitno, a bilo bi dobro da pijete i dosta vode, te neke vitamine u tabletama, radi očuvanja imuniteta.

Nije preporučljivo da ovu dijetu držite duže od tri dana ili da je ponavaljate više od jednom mjesečno, jer se ipak radi o restriktivnom režimu, iako glad najvjerovatnije nećete osjetiti. Možete sebi dozvoliti čak i slatki “grijeh” u vidu kockice čokolade ili dva komada keksa. Sva tri dana doručak, ručak i večera su isti, a dijeta sa sastoji od konzumiranja jaja, viršli i banana. Doručak podrazumijeva tri jaja, ručak tri viršle, a večara tri banane.

Ukoliko vam je lakše, možete prvi dan tokom čitavog dana konzumirati samo jaja, drugi dan viršle, a treći banane. Poslije ta tri restriktivna dana bićete “lakši” tri kilograma, a čuveni jo jo efekat izbjegnite tako što ćete uvesti dijetalni ponedjeljak, gdje konzumirate samo limunadu bez šećera i dosta voća.

Izvor: lepotaizdravlje

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *